Fylld fläskfilé

Ingredienser, 4 personer:

1 fläskfilé
4-5 klyftor vitlök
Salami, konjaksvurst eller annan kryddig korv
Mager ost med smak, t.ex. prästost 17%
salt, svartpeppar, Citrus grillkrydda
Sås:
4-5 st tomater
1 st liten gul paprika
2 små gula lökar
1 dl matlagningsgrädde 15%
1 dl mjölk
1 tsk sambal oelek
1 tsk sirap
6 tsk Lindhals Turkiska yoghurt
Svartpeppar, vitpeppar, vitlökspulver, allkrydda, grillkrydda

Tillagning:
Skär upp filén på längden och vik ut den. Krydda med salt, svartpeppar och grillkrydda.
Förstek filén en stund. Fräs även korven snabbt i stekpanna.
Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt.
Lägg vitlöksskivor, korvstavar och ost på filén. Fäst ihop den med tandpetare eller grillspett.
Värm i ugnen i ca 10-15 minuter i 200 grader.

Såsen:
Hacka grönsakerna. Fräs dem snabbt i oljesprayad stekpanna.
Häll på grädde, mjölk och yoghurt.
Krydda med sambal oelek, sirap och de övriga kryddorna. Låt puttra några minuter.

Serveras med fullkornspasta.

Recept från MadameMim