Grekisk pytt

Tänk på att fläskfilén ska marineras över natten!

Ingredienser, 6 personer:
2 st fläskfiléer (ca 1 kg), strimlas
ca 1,8 kg potatis i klyftor (ev. färdigskuren, fryst)
1 röd och 1 gul paprika i strimlor
1 gul lök i skivor
2-3 tomater i skivor
1 burk mager fetaost i små kuber

Marinad till fläskfilén:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1 ½ dl olivolja
1-1 ½ tsk sambal oelek
2 msk soya

Kall sås:
4 dl mager naturell yoghurt eller mini-fraîche
4 msk fettfri majonnäs
2 pressade vitlöksklyftor (gärna ur tub)
2 tsk italiensk salladskrydda
lite pressad lime

Tillagning:
Första dagen:
Strimla fläskfiléerna och lägg dem i marinaden. Låt dem ligga och dra i kylskåp över natten.

Andra dagen:
Smörj en långpanna och lägg i potatisen (som ska täcka botten). Salta över.
Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter.
Ta sen ur pannan och fördela fläskfilén över potatisen. Häll över marinaden.
Strö ut paprikan och löken.
Överst lägger du skivade tomater och fetaosten.
Ställ in i ugnen igen i ytterligare ca 35-40 minuter.

Serveras med den kalla såsen och en blandad sallad.