Gryta à la King

Ingredienser, 4 personer:

400g benfritt griskött av bog, grytbitar eller skinka, gärna julskinka
1 gul lök
200g färska champinjoner
(eller 1 liten burk campinjoner eller kantareller)
1 msk Maizena brun redning
1 buljongtärning
1 msk soja
1 ½ dl vatten
1 dl mini-fraîche
1 röd paprika.

Tillagning:
Skär köttet i strimlor och bryn det lätt i oljesprayad stekpanna.
Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna.
Blanda vatten, mini-fraîche, soja, buljongtärning och redning i en gryta.
Koka upp och rör om tills buljongtärningen är upplöst.
Lägg ner kött, lök och svamp och låt det puttra tills köttet är mört.
Kärna ur paprikan. Skär den i bitar och rör ner den i grytan. Tillaga ytterkligare 4-5 min.
Servera med kokt potatis eller ris och sallad.