 |
Ingredienser, 4 personer: |
800 g benfri kotlett
1 gul lök
½ röd paprika
1 morot
1 msk torkad oregano (eller 4 msk färsk, finklippt)
5 dl vatten
1 buljongtärning, mörk oxbuljong
3 msk Maizena Brun redning
3 klyftor vitlök (eller motsvarande mängd ur tub)
salt, svartpeppar, chiliextrakt (typ Tabasco) efter smak
|
|
Tillagning:
Skiva köttet om det är i bit och bryn skivorna snabbt i stekpanna
med lite oljespray.
Klyfta löken, skiva moroten och strimla paprikan.
Lägg ner allt tillsammans med salt, peppar och chiliextrakt i gryta
eller tryckkokare.
Koka tills köttet är mört, ca 40 min i vanlig gryta, 25
min i tryckkokare.
Lyft upp kotletterna och lägg på ett serveringsfat.
Ta upp grönsakerna med hålslev och fördela dem över
köttet.
Sila över ca 5 dl av kokspadet i en kastrull, tillsätt redningen
och låt koka upp tills det tjocknat.
Smaka ev. av med mer kryddor.
Häll lite av såsen över köttet och grönsaker,
och servera resten ur såssnipa.
Gott till är broccoli- och blomkålsgratäng.
Kan också serveras med pressad potatis eller ris.
|