Broccoli- och blomkålsgratäng

Ingredienser, 4 personer:

½ blomkålshuvud, delat i buketter
3 dl frysta broccolibuketter
1 dl matlagningsgrädde
1 dl Minifraîche
1 dl lättmjölk
3 msk Maizena Ljus redning
Salt, svartpeppar, ev. chiliextrakt (typ Tabasco)
1-2 dl mager riven ost

Tillagning:
Koka blomkålen i vatten i ca 4 minuter, gärna i mikro.
Värm broccolin enligt instruktionerna på förpackningen.
Spraya en ugnseldfast form med oljespray, t.ex. FryEasy.
Fördela blomkålen och broccolin i botten av formen.
Häll grädde, mjölk och Minifraîche i en kastrull och koka upp.
Krydda med salt och peppar och chili om så önskas.
Blanda ner redningen och låt såsen tjockna.
Häll den över kålen i formen.
Strö riven ost över.
Gratinera i 225 grader ugn ca 20-25 minuter.

Gott tillbehör till t.ex. örtkotletter, kassler eller lövbiff.