Bulgur- och grönsaksröra

Ingredienser, 4 personer:

170 gram röd paprika = en stor paprika
60 gram purjolök = ungefär en decimeter lång purjolöksbit
130 gram tomat = ungefär 5 - 6 körsbärstomater
343 gram tillagad bulgur (2 dl okokt bulgur)
1 msk balsamvinäger
0.5 tsk sambal oelek
1 tsk ljus sirap

Övriga kryddor:
Lite rivet limeskal
svartpeppar, salt
vitlökspulver
mexikansk chiligrillkrydda
lite curry.

Tillagning:
(Tar ca 15 minuter att tillaga.)
Koka 2 dl bulgur enligt instruktionerna på förpackningen.
Dela varje körsbärstomat i fyra delar
Skär paprikan i lagom stora bitar, inte alltför små.
Dela purjolöken på mitten och skiva den sedan.

Lägg grönsakerna i en upphettad panna med lite sprayad olja i och rör om lite.
Häll sedan balsamvinäger och sirap över röran. Ha i sambal oelek och övriga kryddor.

Häll sedan i den färdigkokta bulguren och rör om, salta eventuellt lite till.
Sedan är det klart att servera. Ha med fördel en kall gräddfilssås till detta om du inte vill ha det så torrt.

Recept från MadameMim