Tillagning:
Skrubba mandarinerna och limen noga i varmt vatten och diskmedel.
Skölj omsorgsfullt.
Skär sedan all frukten i tunna klyftor och därefter tvärsöver
i tunna strimlor.
Skär 5 tunna (ca 2 mm) skivor färsk ingefära.
Lägg frukten och ingefäran i en gryta och häll på
vattnet och citronsaften. Koka under lock ca 30 minuter eller tills frukten
mjuknat.
Fiska upp ingefäran och släng den.
Rör ner Gul Melatin.
Tillsätt sockret lite i sänder och låt sedan blandningen
koka en minut – mät tiden från att massan kokat upp igen.
Lyft grytan från värmen och ta bort eventuellt skum.
Låt marmeladen svalna till ca 80 grader och tillsätt därefter
whiskyn.
Häll upp marmeladen på heta burkar och sätt genast på
lock. Förvara gärna marmeladen svalt.
|