Whiskymarmelad

Ingredienser, 4 personer:
1/2 kg mandariner (eller clementiner)
1 lime
2 msk citronsaft (pressad ur flaska går bra)
4 dl vatten
8 dl strösocker
2 dl farinsocker
5 skivor färsk ingefära
10 g Gul Melatin, ca 1/3 påse
1 dl whisky


Tillagning:
Skrubba mandarinerna och limen noga i varmt vatten och diskmedel.
Skölj omsorgsfullt.
Skär sedan all frukten i tunna klyftor och därefter tvärsöver i tunna strimlor.
Skär 5 tunna (ca 2 mm) skivor färsk ingefära.
Lägg frukten och ingefäran i en gryta och häll på vattnet och citronsaften. Koka under lock ca 30 minuter eller tills frukten mjuknat.
Fiska upp ingefäran och släng den.
Rör ner Gul Melatin.
Tillsätt sockret lite i sänder och låt sedan blandningen koka en minut – mät tiden från att massan kokat upp igen.
Lyft grytan från värmen och ta bort eventuellt skum.
Låt marmeladen svalna till ca 80 grader och tillsätt därefter whiskyn.
Häll upp marmeladen på heta burkar och sätt genast på lock. Förvara gärna marmeladen svalt.