Kall sås:
gräddfil (ICA:s 10%-iga),
en liten skvätt balsamvinäger
lite sirap
vitlökspulver
salt och svartpeppar.
Tillagning:
Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en stor plastburk
eller plastpåse. (Inga exakta mått finns, utan huvudsaken
är att det blir en fin blandning av det salta och sötsura. Inte
för mycket salvia och rosmarin, då tar det över.)
Lägg ner lammsteken i marinaden och klappa in den ordentligt.
Sätt sedan på locket eller knyt ihop plastpåsen och låt
det stå i ca 30 minuter.
Lammsteken späckas sedan med vitlöksbitar och fästs ihop
med träpinnar.
Sätt ugnen på 175 grader, stick en stektermometer i steken
och ställ in den.
Ta ut den när termimetern visar 70 grader.
Serveras till rösti, potatis eller ris. Som tillbehör passar
en sallad (förslagsvis avocadosallad
eller tomat- och mozzarellasallad),
vitt bröd samt den kalla såsen.
Recept från MadameMim
|