Kycklingfiléer i lergryta

Ingredienser, 2 personer:

2 stora kycklingfiléer
1 stor morot
½ rotselleri
½ gul lök
½ gul paprika
1 tsk vitlök ur tub (Coop)
1 tsk chilipasta ur tub (Coop)
1 tsk soja
2 msk kycklingbuljongskoncentrat ur flaska (Knorr)
2½ dl vatten
2 lagerblad
salt, svartpeppar
Till såsen:
1 msk Oxfond med rödvin
1 dl Cooking 5% matlagningsgrädde (Coop)
1 dl lättmjölk

Tillagning:
Blötlägg grytan ca 30 min
Krydda kycklingfiléerna med salt och svartpeppar.
Koka upp vattnet och vispa ner buljngkoncentratet, vitlöken, chilin och sojan.
Lägg köttet i grytan.
Häll över spadet och lägg också ner morötter skivor, rotselleri i bitar, gul lök i klyftor, gul paprika i strimlor och 2 lagerblad.
Ställ in i kall ugn, sätt den på 150 grader och låt stå ca 2 timmar.
Ta ut lergrytan och slå av ugnen.
Ta upp filéerna, skiva dem och lägg upp på uppläggningsfat. Håll varmt på eftervärmen i ugnen.
Gör såsen:
Häll över spadet med grönsaker t.ex. i en kastrull.
Ta bort lagerbladen och mixa sedan såsen med handmixer (eller i mixer/matberedare) till en slät sås.
Blanda ner 1 msk Oxfond med rödvin, 1 dl Cooking och 1 dl lättmjölk. Värm till kokpunkten.
Häll över filéerna och servera.

Servera t.ex. med potatismos eller ris samt en grönsallad.