Tillagning:
Blötlägg grytan ca 30 min
Krydda kycklingfiléerna med salt och svartpeppar.
Koka upp vattnet och vispa ner buljngkoncentratet, vitlöken, chilin
och sojan.
Lägg köttet i grytan.
Häll över spadet och lägg också ner morötter
skivor, rotselleri i bitar, gul lök i klyftor, gul paprika i strimlor
och 2 lagerblad.
Ställ in i kall ugn, sätt den på 150 grader och låt
stå ca 2 timmar.
Ta ut lergrytan och slå av ugnen.
Ta upp filéerna, skiva dem och lägg upp på uppläggningsfat.
Håll varmt på eftervärmen i ugnen.
Gör såsen:
Häll över spadet med grönsaker t.ex. i en kastrull.
Ta bort lagerbladen och mixa sedan såsen med handmixer (eller i
mixer/matberedare) till en slät sås.
Blanda ner 1 msk Oxfond med rödvin, 1 dl Cooking och 1 dl lättmjölk.
Värm till kokpunkten.
Häll över filéerna och servera.
Servera t.ex. med potatismos eller ris samt en grönsallad.
|