Sydfransk kycklinggryta

Ingredienser, 4 personer:

400 g kycklingfilé
Idealmjöl, salt o peppar
12 färska champinjoner
1 röd paprika
1 rödlök
1 dm purjolök
3 vitlöksklyftor
1 tsk Dijonsenap
1 krm curry
3 msk kycklingfond, koncentrerad ur flaska
1 msk koncentrerad apelsinsaft eller -juice
1 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor (eller motsv. mängd pressad vitlök i tub)
3 dl Milda Mini mat 4% (eller matlagningsgrädde)
½ dl vatten
½ dl vitt vin
1 ask cocktailtomater, halverade
smör och olivolja till stekning

Tillagning:
Dela kycklingfiléerna i grova kuber. Rulla dem i idealmjöl blandat med salt & peppar.
Stek dem i olja/smör tills den är fint brynta. Lägg över i en stekgryta.
Strimla champinjoner, paprika, rödlök och purjo. Bryn dem var för sig och lägg över i grytan.
Häll på grädden, vattnet, vinet, apelsinsaften, senapen, curryn, tomatpurén, vitlökspurén (eller finhackade vitlöksklyftor) och buljongen. Låt puttra i ca 15-20 minuter.
Lägg ner de halverade cocktailtomaterna ett par minuter för servering och låt allt bli genomvarmt. Servera med ris eller pasta och en god grönsallad.