Tillagning:
Skär köttet i centimetertjocka skivor.
Rör ihop ingredienserna till marinaden i en stor skål. Lägg
ner köttbitarna och täck skålen. Låt stå i
kylskåp över natten eller minst 8-12 timmar. Låt det
marinerade köttet stå i rumstemperatur någon timme före
tillagningen.
Skala och skär löken i klyftor.
Spraya en stekpanna med olja, lägg i spiskummin och fräs någon
minut tills den fått färg.
Tillsätt köttet och bryn det runt om.
Lägg i löken och låt fräsa med i några minuter.
Tillsätt marinaden, lagerblad, köttfond (eller buljongtärning)
och krossade tomater. Rör om.
Sänk värmen och låt grytan sjuda under lock tills köttet
känns mört. Rör om då och då.
Smaka av med salt om det behövs. Tillsätt kajennpeppar eller
chiliextrakt (typ Tabasco) för starkare smak.
Klipp ev lite färsk koriander eller persilja över grytan.
Servera rätten tillsammans med ris, Gurkraita
och naanbröd.
|