Kebabkött i pitabröd

Ofta handlar det om att anpassa sina vanliga maträtter till ett annat tänkande för att kunna gå ner i vikt. Här är en måltid med färdigköpta pitabröd och djupfryst kekabkött.
Du får lite tips om hur du ska tänka för att den ska bli näringsmässigt bättre! Bland annat låter man köttet rinna av på hushållspapper efter stekning för att få bort så mycket av fettet som möjligt. (Det djupfrysta kebabköttet innehåller ofta upp till en femtedel fett!) Det som ger mest kalorier här är annars osten och kebabdressingen, så den som vill dra ner på kalorierna undviker dem...

Ingredienser, 4 personer:
1 pkt färdiga, djupfrysta pitabröd
1-2 pkt färdigt kebabkött, kolla portionsantalet på paketet

1 tomat, tärnas
1 gul lök i strimlor
½ salladshuvud, strimlas
1 dm gurka, strimlad eller tärnad
1 liten burk majskorn (eller motsvarande mängd frysta)
2 dl mager riven ost

Kebabfeferoni på burk
Kebabdressing eller het tacosalsa

 

Tillagning:
Baka pitabröden färdiga i ugn enligt instruktionerna på paketet.
Stek kebabköttet i en panna utan fett. Häll upp det på fyrdubbelt hushållspapper på en tallrik och låt flottet sugas upp. Torka ur stekpannan och lägg tillbaka köttet. Håll det varmt på låg värme.

Tärna tomaten och gurkan, strimla löken och salladen.
Servera pitabröden varma med köttfyllningen, osten och grönsakstillbehören i små skålar så att var och en får fylla sitt bröd enligt önskemål.