Marockansk köttgryta med kanel och couscous

Plats för bild

Ingredienser:
1 msk olja
2 st lökar, hackade
3 st vitlöksklyftor, hackade
½ kg nötkött, t.ex. högrev, tärnat
3 st tomat
3 msk pressad citron
1 st kanelstång/stänger
2 tsk koriander, malen
1 l köttbuljong
1 msk färsk oregano

Till servering:
0,5 l couscous
1 msk smör
0,5 l vatten, kokande

Tillagning:
1. Hetta upp olja i en kastrull på medelstark värme. Tillsätt hackad lök och vitlök och fräs den gyllenbrun några minuter.
2. Tillsätt köttbitarna och stek ca 5 minuter. Tillsätt kanel, koriander och oregano och låt köttet fräsa tillsamman med kryddorna. Häll på buljong, tärnade tomater och pressad citron och låt sjuda i 45 minuter.
3. Tillaga couscous genom att hälla det heta vattnet över couscousen i en skål och täck sedan med plastfolie. Låt stå i ca 15 minuter så att allt vatten sugs upp. Tillsätt lite smör precis innan serveringen.
4. Skeda upp couscous i skålar och servera med köttet.

Näringsvärde per portion:
Kcal: xx
Kolhydrater: xx
Protein: xx
Fett: xx