Pannbiff med löksky

Ingredienser, 4 personer:
0,6 kg nötfärs eller blandfärs
1 st gul lök, riven
1 st ägg
0,5 dl ströbröd
0,5 dl kokande vatten
1 köttbuljongtärning, gärna Mörk oxbuljong
salt och peppar

Löksky
2 st gula lökar, skivade
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk brun redning
salt och peppar

Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll det heta vattnet i en bunke och lägg ner buljongtärningen.
När den har lösts upp så rör ner ströbrödet och låt svälla 5-10 minuter.
Rör ner äggen.
Blanda ner färsen och kryddorna.
Forma pannbiffar med fuktade händer och stek i oljesprayad stekpanna, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg.
Lägg över biffarna i ugnsfast form och efterstek i ugn, ca 5-10 minuter tills de är genomstekta.

Löksky:
Skala och skiva löken och bryn i stekpanna eller kastrull.
Tillsätt vattnet och buljongtärningen.
Pudra över redningen och låt såsen koka ihop en stund.
Smaka av med salt och peppar.

Ta ut biffarna ur ugnen och fördela lökskyn över dem.
Servera med nykokt potatis eller potatismos samt saltgurka. Gott till är också avocadosallad.