Sjömansfärs

  Ingredienser, 6 personer:
1 kg potatis, helst mandel
8 hg köttfärs
1 stor gul lök
2 tärningar Mörk oxbuljong
2 msk fond Oxkött med rödvin
4-5 dl vatten
3-4 msk Maizena brun redning
1 msk chili på tub, Coop
1 msk vitlök på tub, Coop
1 tsk svartpeppar
Salt

Tillagning:
Skala och skiva potatisen.
Skiva löken och bryn den i en teflonpanna. Ta upp den och lägg åt sidan.
Bryn köttfärsen, salta och peppra.
Koka under tiden upp vattnet i en kastrull och lös upp buljongtärningarna. Blanda ner fond, vitlök, chili och svartpeppar.
Blanda sist ner redningen och låt koka ett par minuter tills såsen tjocknat. Tillsätt ev mer redning om det behövs.
Varva lager på lager av potatis, köttfärs och lök i en smord ugnsform. Avsluta med potatis.
Häll såsen över och täck med folie.
Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
Ta av folien och stek vidare i ugn tills översta lagret potatis fått fin färg, ca 10 minuter.
(Kolla med sticka så att potatisen är klar.)

Servera med grönsallad och ett gott bröd. Kokt broccoli eller haricot verts är också gott till.