Pasta Carbonara

Detta är en utmärkt resträtt. Istället för köttet går det utmärkt att använda t.ex. rester av julskinkan eller köpta skivrester.
Ingredienser, 4 personer:

1 paket bacon (gärna kotlettbacon)
200 g rökt skinka i skivor
200 g strimlat fläskkött, t.ex. bog, skinkstek eller fläskfilé
grovmalen svartpeppar

Till servering:
parmesanost
svartpeppar
rå äggula

Tillagning:
Stek baconet i torr stekpanna tills det är knaprigt. Låt det rinna av på ett tjockt lager hushållspapper.
Töm ur baconflottet ur pannan men spara det.
Strimla den rökta skinkan (enklast är att klippa med sax) och bryn den snabbt i het panna. Lägg åt sidan.
Bryn det strimlade köttet i LITE av baconflottet.
Lägg ner den rökta skinkan i pannan. Klipp även ner baconskivorna i småbitar.
Smaka av med rejält med svartpeppar - salt behövs inte eftersom baconet är salt.

Vill man ha Carbonaran som en sås häller man på ett par dl vatten och lägger i en buljongtärning. Låt koka ihop till en simmig sås.
Eller så kan man istället hälla över en förpackning pastagrädde med ost, 10%.

Serveras till fullkornspasta med riven parmesanost, mer svartpeppar och en rå äggula bredvid.
En grönsallad och ett gott bröd (gärna vitlöksbröd) förhöjer måltiden ytterligare.