Tillagning:
Stek baconet i torr stekpanna tills det är knaprigt. Låt det
rinna av på ett tjockt lager hushållspapper.
Töm ur baconflottet ur pannan men spara det.
Strimla den rökta skinkan (enklast är att klippa med sax) och
bryn den snabbt i het panna. Lägg åt sidan.
Bryn det strimlade köttet i LITE av baconflottet.
Lägg ner den rökta skinkan i pannan. Klipp även ner baconskivorna
i småbitar.
Smaka av med rejält med svartpeppar - salt behövs inte eftersom
baconet är salt.
Vill man ha Carbonaran som en sås häller man på ett
par dl vatten och lägger i en buljongtärning. Låt koka
ihop till en simmig sås.
Eller så kan man istället hälla över en förpackning
pastagrädde med ost, 10%.
Serveras till fullkornspasta med riven parmesanost, mer svartpeppar och
en rå äggula bredvid.
En grönsallad och ett gott bröd (gärna vitlöksbröd)
förhöjer måltiden ytterligare.
|