Tagliatelle Carbonara med svamp

Ingredienser, 4 personer:
1 pkt tagiatelle
1 pkt mager kotlettbacon
5 - 6 färska champinjoner eller annan färsk svamp
1 gul lök
2,5 dl lättmjölk
Maizena ljus redning
Salt
Svartpeppar

Tillagning:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på flera lager hushållspapper.
Häll bort det mesta av flottet ur stekpannan.
Hacka löken och skär svampen i bitar. Bryn svamp och lök i pannan.
Klipp ner det avrunna baconet i pannan i små bitar.
Häll på mjölken och låt koka upp. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.
Red av med Maizenaredning till önskad konsistens.
Låt pannan puttra tills pastan är klar.
Häll av vattnet från pastan. Häll tillbaka den i grytan och häll över såsen. Rör om.

Servera med en god grönsallad!