Pajdeg med kesella, två varianter |
||||
|
||||
Tillagning: |
||||
|
||||
Tillagning: Blanda de torra ingredienserna, tillsätt sedan kesellan, mjölken och margarinet. Tryck ut degen i en smord form och nagga den i botten och på kanterna så att den inte jäser upp för mycket. Förgrädda ca 10 min i 200 grader. Fyll pajskalet, häll ev. på äggstanning och slutgrädda ca 30-40 minuter. |
||||
Äggstanning 3 ägg 3 dl lättmjölk lite salt och vitpeppar |
||||
Förslag på fyllningar: | ||||
- Grön sparris, strimlad skinka, smulad mager ädelost | ||||
- Brynt purjolök, strimlad skinka, mager mozzarella | ||||
- Krossade tomater, brynta kantareller | ||||
- Ansjovis, svarta oliver | ||||
- Champinjoner, spenat, fetaost | ||||
- Skivad kalkon, gröna oliver | ||||
- Stekt kyckling i strimlor, halva cocktailtomater | ||||
- Laxfilé, räkor, ruccola, dill | ||||