Kahlans pizza (och några variationer...)

Ingredienser, 4 personer:
(alternativt kan man göra 6 bitar och äta en stor sallad till)

Tomatsås
1 gul lök
2 klyftor vitlök
400 gram passerade tomater
1 msk basilika
1 msk timjan alt oregano
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Deg
4 dl vetemjöl (gärna dinkelmjöl, eller en del fullkornsmjöl)
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk olivolja
1,5 dl lättmjölk

Koka tomatsåsen.
Gör degen och pressa eller kavla ut på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg på någon av de föreslagna fyllningarna.
Grädda i 225 grader i ca 10 minuter. (497 kcal/port)
  Förslag på fyllningar:
1 Kahlans pizzafyllning:
200 g rökt skinka, 3% fett
1 banan
150 gram konserverad ananas
3 msk kapris
50 g jalapeno
100 g mager riven ost
Några andra förslag på fyllningar:
2 1 burk tonfisk i vatten
1 gul lök i strimlor
100 g mager riven ost
3 1 pkt mager salami (Den gröne slaktaren eller Scan)
½ mycket tunt skivad het jalapeno
100 g mager riven ost
4 100 g rökt skinka, 3% fett
100 g skalade räkor
100 g mager riven ost
5 1 burk musslor
100 g skalade räkor
1 burk kronärtskocksbottnar, strimlade
100 g mager riven ost