Trädgårdsplanering

Zinkprylar

I samband med inflyttningen under tidig höst 2009 lät vi lägga asfalt på uppfarten och bygga det stora trädäcket som löper runt hela huset. Det var mycket bra tänkt, eftersom resten av tomten i princip var en enda leråker och vi annars inte haft någonstans där det gick att vara ute.

Sommaren 2010 var vår första sommar i huset. Då anlitade vi en mycket duktig man, Jan Andersson, som med hjälp av sin traktor och en hel del handkraft gjorde fyllnadsarbeten, lade plattor och grus, sådde gräsmatta och byggde murar. Ett helt enastående arbete – vi är så nöjda!

Sommaren 2011 låg fokus på att åstadkomma rum i trädgården – väggar och tak av växter, staket, markiser och spaljéer. Möbler och planteringskärl fick förstärka det rumsliga intrycket.
Redan när vi fick vår tomtritning från Bryggmans Trädgård 2008 var väggar och andra detaljer som ”bygger på höjden” inritade. Plattläggning och andra hårda ytor fick visserligen inte riktigt den form som angavs på den första ritningen, men många av idéerna kunde vi sätta i verket ändå.

Sommaren 2012 fortsatte formgivningen av trädgården och ett växthus och trädgårdsland kom på plats. En paviljong placerad på uteplatsen på baksidan gav skugga och tak över huvudet. Tyvärr slets den iväg av en stormil framåt hösten…
De klarröda utekrukorna vi köpt första sommaren sålde vi vidare eftersom de blev för starka i färgen och tog överhanden. Mörkrött, svart och vitt blev våra genomgående färger.

2013 byggde vi friggeboden och sista biten av spaljén runt plattläggningen på framsidan. En ny paviljong, nu 3×4 m, ersatte den som blåst iväg förra sommaren. 2013 hade vi några blå inslag bland blommorna, men det var inte så lyckat, så sommaren 2014 går vi tillbaka till vitt, svart och rött, även i växtvalet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.