Välkommen till min kokbok!
Här har jag samlat goda recept som jag testat under årens lopp. De flesta av recepten på den här webbplatsen är kalorisnåla - vilket alltså innebär att feta eller söta ingredienser är utbytta mot magra, fiberrika och nyckelhålsmärkta motsvarigheter. Ibland kan det också vara själva tillagningsmetoden som är specialanpassad. En del rätter är enkla och snabblagade, medan andra kräver mer omsorg och tid.
De flesta rätterna är provlagade och -smakade av mig och min familj men även av vänner och bekanta som gästat vårt hus. En del recept beskriver rätter som jag blivit bjuden på hemma hos goda vänner eller ätit på restaurang, ibland modifierade för att passa in i lågkaloriprofilen.
Mina vänner på ViktKlubben har dessutom bidragit med många härliga recept!


Sydfransk kycklinggryta
Senaste nytt:
- sydfransk kycklinggryta
- Ljus timjankryddad sås
- annikas färskpotatissallad
- whiskymarmelad
- fläskfilé, ugnsstekt i stekpåse
- nyttigt matbröd
- pepparbiff i kruka
- bulgur- och grönsaksröra
- Glass med varma bananer
- fläskfilé på rotsaksbädd
- vitlöksbröd
- fisk under smultäcke
- löjromstoast
- På "Bra-att-ha"-sidan får du tips på ingredienser som är bra att ha hemma ifall-att, och som underlättar matlagningen.
- Under "Tips och trix" hittar du idéer och förslag på hur du kan tänka om i affären och i köket för att göra maten nyttigare och magrare.
- På sidan "Festmenyer" finns förslag på hur man kan sätta ihop de olika recepten ur den här kokboken för att skapa en god och välkomponerad festmåltid - utan att alltid behöva vräka på med kopiösa mängder kalorier.
- Tycker du att det är svårt att hitta på vad du ska äta? Ta hjälp av mitt MATSCHEMA! Där finns en lista på alla tänkbara rätter, med förslag på olika tillbehör, och plats för att anteckna datum när maten serverats.

Har du egna recept som du vill bidra med? Då är du så välkommen att maila till mig på info@pixelcat.se!
OBS! Jag förbehåller mig rätten att provlaga och eventuellt förändra och "kalorimodifiera" insända recept!
Samtliga bilder på webbplatsen är ©FotoFinnaren om inget annat anges! Priser för bildanvändning finns på FotoFinnaren.SE!