Sommaren 2016

Sommaren 2016 kom vi oss äntligen för med att måla spaljén på baksidan. Den har stått grundmålad sen den byggdes, men nu var det dags att ta itu med att måla alla plankor, stolpar och mellanrum… Jag och äldsta dottern ägnade några dagar åt det här arbetet. Vi arbetade från varsin sida samtidigt, för att den ena skulle se om den andra råkade ta för mycket färg så att det började rinna någonstans.
VET ni hur många meter brädor man måste måla om man har en 10 m lång spaljé med tio ribbor som ska målas på alla fyra sidorna, två varv?
Nähä, jag trodde väl det. Jag kan berätta att det är MÅNGA! Och sabla pilligt också…

Så här såg trävirket ut före målningen:

Här har spaljén fått slutstrykningen. Visst blev det skillnad?!

Och då var det dags att flytta ut mattor och möbler och få på paviljongtaket. Drömmen vore ju att kunna bygga en riktig uteplats här, med en tät vägg mot norr och ett permanent tak. Det skulle kräva bygglov och grannarnas medgivande eftersom stenytan är så nära tomtgränsen. Och sen kostar ju bygget en del också, så det är nog inte aktuellt nu i alla fall.

Tyvärr har paviljongstommen rostat sönder i bakkanten, så jag behöver hitta någon som kan hjälpa mig att svetsa ihop den. Ett stag i form av ett rör eller en stång under mitten av det bakre partiet måste nog också till för att göra alltihop stabilt igen.
Och nya mattor vore fint… och en skön, modern sittgrupp i rotting…

This entry was posted in Senaste nytt, Trädgård. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.