Paviljongföljetong 2023

Förra inlägget handlade om en ny paviljong… Nu har den också fått gå till de sälla jaktmarkerna eftersom den var av väldans uschlig kvalitet. Redan första sommaren rostade benen nedtill, och eftersom de är gjorda av rör utan förslutning upptill så snöade det ner i dem. När det sedan omväxlande tinade och frös på under vintern så blev det långa sprickor i metallen längst ner.
Taket blev dessutom så påverkat av solen redan första sommaren att jag körde fingrarna igenom det när jag skulle ta av det för hösten. Firman skickade ett nytt tak, men det passade inte… det returnerades, och jag fick returfrakten tillbaka efter många om och men. Efter ytterligare ett misslyckat försök att få tag på ett passande tak valde vi att skrota eländet.

Förra sommaren köpte jag alltså en ny paviljong igen, och nu hoppas jag att den håller ett tag! Den här beställde jag från Ellos (!) och den gick på över 8000 kr. En god vän har en likadan men i annan färg, så jag kunde intervjua henne om kvalitet och hållbarhet. Modellen heter Luxor, och den kommer från Hillerstorp. Det följer med både tygväggar och myggnät. Jag är väldigt nöjd med den hittills.

Ett annat trädgårdsprojekt som vi genomfört i år var att byta alla rutorna i växthustaket. Plasten hade blivit så spröd att en hagelskur för några år sedan gjorde att taket såg ut att ha blivit pepprat med en kulspruta…
Möjligen kan vi ha vänt skivorna fel väg när vi monterade det för 10-12 år sedan så att den UV-skyddade ytan hamnat neråt. Nu är bytet i alla fall gjort, och jag hoppas att det håller resten av den tid vi bor här.
Plasten gulnar rätt snabbt, men det gör inte så mycket, den släpper igenom alldeles tillräckligt med ljus för plantorna ändå.
Här ser man tydligt skillnaden i färg mellan de gamla väggarna och det nya taket. Andra bilden är det gamla taket…

This entry was posted in Senaste nytt. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.