Juliuppdatering

Nu har jag varit semesterledig i drygt en månad, och jag har hunnit en hel massa i trädgården. Jag vilar som allra bäst när jag får vara igång och hålla på med praktiska saker…

Grillbänkarna har fått likadana spaljéer på sig som kring uteplatsen och blivit vitmålade i samma färg som det vita på huset. Bänkarna är flyttbara, så jag kan välja att skärma av mot insyn eller vind var jag vill på baksidan. Snyggast är det när de står i vinkel såhär.

Uteplatsen på baksidan är i princip klar nu. Hammocken har också fått flytta hit sen bilden togs, och solseglet är på plats över sittgruppen. Vi har provsuttit uteplatsen några gånger tillsammans med goda vänner, och jag kan rapportera att den fungerar utmärkt! (Längst till höger blir det lite av en vindtunnel när det blåser från norr, så där ska jag sätta upp ett draperi av en bit markisväv som man kan kroka upp eller ner efter behov.)

Det växer och frodas i grönsakslandet och växthuset, och vi skördar egna örtkryddor, ärtskidor, sallad, tomater och gurka i princip varje dag. Vi har haft ett ljuvligt väder i flera veckor, så vattnar man bara tillräckligt så växer det så att det knakar!

På framsidan har jag ställt fram ett gäng krukor som jag haft sen tidigare. Jag hade egentligen inte tänkt använda dem i år, men det såg så tomt ut längs plattkanten så när det blev plantrea köpte jag ändå växter så att det räckte till fem urnor.
—–
Annat jag har hunnit i trädgården:
– Jag har byggt ett trappsteg mellan altanens båda nivåer på framsidan och kunnat ta bort det tillfälliga stentrappsteget jag haft i japanträdgården.
– Jag har byggt en kattsandlåda som vi fyllt med sand från sommarstugestranden, och dit försöker vi träna katterna att gå och göra sina behov. Inte lätt när de är vuxna sen länge…

This entry was posted in Trädgård. Bookmark the permalink.

2 Responses to Juliuppdatering

  1. Hej! Ojojoj vad fint det blev! Ni måste vara supernöjda! Tycker spaljen blev toppensnygg. Nu vill jag apa efter. Fast vi har ju redan en … hm… Fortsatt trevlig sommar och fortsätt lägga ut bilder. Vill se seglet oxå …

  2. Susanne says:

    Hej på er!

    Vad inspirerande blogg – hittade hit av en slump. Blev så förtjust i era grillbänkar och spaljéer att jag måste fråga om ni har utgått ifrån någon ritning eller om ni skapat dessa själva?! Skulle så gärna göra liknande men vet inte hur jag ska börja (eller rättare sagt få sambon att börja… :-)

    Varma hälsningar Susanne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.