Det grönskar i växthuset

När det nya taket hade kommit på växthuset kunde jag sätta ut mina grönsaksplantor. I år blev det tomater av sju sorter, paprika av tre, chili av två och gurkor av tre. Några är köpta och några har jag fått av vänliga personer. Inga är ”hemmasådda” i år – det blev helt enkelt inte av!
Ett par som jag fick hade tappat namnlapparna, så jag vet inte riktigt vad de blir… Spännande! Jag hoppas på en bifftomat och en körsbärstomat, för det fanns med bland det givaren sått.
Ovanför varje planta hänger en liten skylt som berättar om sorten och hur den ska odlas. Bra att veta om det är en busktomat eller en högväxande sort, eftersom det avgör om den ska tjuvas eller inte.
Sorten längst till vänster på första bilden är jag extra nyfiken på. Det är en busktomat som heter Silvery Fir Tree på grund av sitt flikiga, grågröna bladverk. Den är ny för mig, och faktiskt väldigt vacker. Hoppas att den är god också.

This entry was posted in Senaste nytt. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.