Trädgårdsplaner sommaren 2017

Nu har vi fått den trasiga paviljongstommen ihopsvetsad av en god vän, så nu ska taket på. Tyvärr säger han (som är expert på metall) att det är väldigt tunn plåt i fyrkantsrören, och att t.ex. skruvar och muttrar som borde vara rostfria inte är det… Han ger vår paviljong en sommar till att leva. Sedan får vi väl se om det är dags att bygga något mer permanent, ett skärmtak till exempel.
Men innan vi sätter på tygtaket ska jag stadga upp bakre tvärslån som vill hänga ner lite i mitten – det syns på bilden att den sviktar…

Vi har varit på MIO och kollat på sittgrupper, och valde en grupp som heter Orlando i grå konstrotting. Den var inte den allra snyggaste vi såg – jag hade gärna haft en som var lite rakare och striktare i modellen – men den var absolut mest bekväm att sitta i! Gruppen innehåller ett bord, en tresitssoffa och två fåtöljer inklusive dynor. (Tar man bort ryggdynorna är soffan faktiskt så bred att man kan sova i den…) Vi köpte även till en extra soffa så att fler kan sitta bekvämt. Möbeln levereras om ett par veckor, och till dess får hammocken stå kvar i paviljongen.

(Bild lånad från MIO:s webbsida.)

Hammocken ska vi naturligtvis ha kvar, och den ska få lite ÖKB så att den stoppar några år till. Ett nytt lager svart färg blir det i sommar, och dynorna blev omklädda redan förra sommaren.
Den ska stå på altanen mot den fönsterlösa långväggen istället, och en skärm eller spaljé på gångjärn ska skymma insynen från gatan så att man kan slappa ostörd. Kanske vi monterar på tygtaket på den också; det har vi inte använt när den stått i paviljongen.
Så här ser den ut nuförtiden:

This entry was posted in Senaste nytt, Trädgård. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.