Kökskakel, utomhusmålning och badrumsinredning

Nu är bygget igång igen. Någon firma ringer varje dag och har frågor om hur saker och ting ska göras… Idag till exempel gällde frågan hur kaklet i tvättstugan skulle sättas. Jag förklarade hur vi hade tänkt, och när vi svängde förbi på eftermiddagen satt det på plats!
Kökskaklet är både satt och fogat, och det blir så fint! Jag är så nöjd med den silverfärgade kantlisten mot fönstret. Kaklet är gråare i verkligheten än på bilden, här ser det nästan brunt ut:

kokskakel

Skyddsplasten sitter kvar på skåpluckorna, men jag tror att det kommer att bli mycket snyggt alltihop. Tänk er sedan accenter i klar färg, antagligen rött, och lite inslag av trä och växter för att mjuka upp… Mums!

Utomhus är målningen i full gång. Väderrapporten säger att det ska vara hyfsat väder fram till på onsdag, och förhoppningsvis blir huset färdigmålat innan dess. Den grå färgen känns så bra – precis som jag trodde så känns den mörkare nu när kommit upp på väggen. Här är ett par bilder från baksidan som har fått första lagret färg:

utefarg2 utefarg1

I badrummet blev det som jag berättat tidigare en miss med kakelbården. Vi hade tänkt ha en bård från golv till tak bakom tvättstället i badrummet på övervåningen, men ändrade oss och beslöt att sätta den i badrummet på bottenvåningen istället. Vad ingen (varken vi eller kakelfirman) tänkte på var att tvättstället är mycket större i det nedre badrummet. Måttet på bården blev alltså 60 cm men kommoden är 90…
Det är ju bara att gilla läget och intala sig att det var så här det var tänkt.

badrum kakel

This entry was posted in Inredning, Köksplanering. Bookmark the permalink.

4 Responses to Kökskakel, utomhusmålning och badrumsinredning

 1. Erika says:

  Ojojoj så läckert det blir! Min stil helt klart! =) Det enda jag hade gjort annorlunda (tror jag) är att jag målat huset helt vitt *S*

 2. Emma says:

  Hejsan,

  Vi letar efter kökskakel till vårt nybygge och gillar ert. Hittar dock inget liknande när jag letar i kakelkatalogerna. Kommer ni ihåg vad det hette och var ni köpte det?

  Tack på förhand,
  /Emma Sundberg.

 3. Susanne says:

  Snyggt med grått kakel och vita luckor i ert kök. Är det ikea? Vi har beställt applåd lackade luckor till sonens lägenhet och funderar på vitt eller grått eller färgat kakel. Just nu lutar det åt vitt eller grått. Vågar inte riktigt färg i en insatslägenhet.
  Men vi har lite funderingar kring handtagen. Är det ikeas Vinna ni har på de luckorna? Jag gillar dem mycket men de såg var korta ca 15 cm att sätta på väggskåpen. Har ej sett dem i verkligheten utan beställde på ikea handla hemma Lansa i stället. Nu tycker jag Lansa är lite trista då man lätt fastnar i dem och att nästan alla har dem. Men fördelen är att de finns i flera storlekar. Önskar tips och råd.

 4. I do not know whether it’s just me or if everybody
  else experiencing problems with your blog. It seems
  like some of the written text on your posts are running off the screen. Can someone else please
  provide feedback and let me know if this is happening to them
  as well? This could be a problem with my browser
  because I’ve had this happen before. Cheers

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.