Inför sommaren 2018

I år är första gången som jag kommer att ha tid att ägna mig åt trädgården redan under våren – jag är nämligen pensionär sedan några månader!
I år planerar jag att låta skarpt rosa och cerise vara accentfärgerna i trädgården, kanske med lite lila också… I många år har jag haft klarrött men det är jag lite trött på nu. Ett år prövade jag en varm färgskala med gult och orange, men den föll mig inte i smaken.

Jag har kikat runt lite på nätet efter fina sommarblommor, och hittat en hel del hos Wexthuset. (Det är kanske lite väl sent att plantera nu, men jag gör ett försök i alla fall. Och sen finns det ju alltid plantskolor som säljer fina blommor till en vettig peng.)

Uppdatering: Det lilla hörnet vid ytterdörren blev snöfritt först, så där har jag hunnit arrangera en liten sittgrupp med rosa accenter. Det blev rätt fint, tycker jag.
Idag (5 maj) har jag så skottat bort den sista snön på uteplatsen på baksidan, så om ett par dagar ska paviljongtaket på och möbeldynorna ut.
Jag har planterat lite fröer och har små plantor som ska ut så småningom. Det blir nog sommar i år också, även om det såg segt ut…

Jag har ju två fina, höga mörkröda urnor i metall som inte kommer att bli använda i år – om jag nu inte målar om dem. De kanske blir svarta…
Och trädgårdsstolarna i röd flätning som syns på altanen får nog stå kvar i friggeboden i år. Vi har trädgårdsmöbler så att vi klarar oss ändå.

This entry was posted in Trädgård. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.