Trädgård och tapeter

I går eftermiddag satt jag en timme med en mycket förkyld Kathrina på Bryggmans Trädgård och pratade trädgårdsplanering. Jag hade med mig en ritning över tomten (förstås), huskatalogen för att hon skulle få en aning om hur huset ska se ut – och så fotona från den vackra trädgården jag berättat om tidigare.
Hon frågade kring vilken stil och vilka färger vi ville ha, hur mycket arbete vi är beredda att lägga ner på att sköta vår trädgård, kollade väderstrecken på tomten och förhörde sig om vilken typ av växter vi föredrar. Sedan gick vi ut och tittade i plantskolan på tänkbara växter. En riktigt häftig buske var djävulsbusken – en spirea med mörkröda blad och klarröda stammar och grenar som blir manshög. Den kan säkert bli effektfull!

Höga, vackra gräs är en självklarhet, och hasselört som marktäckare någonstans. Irisens svärdsliknande blad tycker jag också mycket om – och så förstås funkia! Det är min favoritväxt, alla kategorier, och den ska finnas med i olika varianter på många platser!

Klicka för större bild!
Klicka för större bild!
Klicka för större bild!
Klicka för större bild!

Sedan skissade vi lite på ritningen och funderade kring var de olika funktionerna i trädgården skulle placeras: morgonkaffebordet, mitt-på-dagen-solningen, kvällsgrillningen, köksträdgården-med-växthuset och sitta-i-skuggan-platsen (som vi kommer att behöva under alla de lååånga, heeeta sommardagarna som inträffar sommaren 2009!).
Det kändes som om hon förstod precis vad vi vill ha och hur det ska se ut. Hon skulle skissa vidare på förslaget, och det ska bli jättespännande att få se hur hon har tänkt. Fortsättning följer!

Sedan har jag hittat en absolut-favorit-tapet!
Midbec har släppt en ny kollektion designad av Javier Mariscal, en spansk konstnär, och i den finns en tapet med en massa olika bokstäver som mönster. Jag är ju lite av ett teckensnitts-och-layout-freak och jag skulle SÅ GÄRNA ha den som fondtapet i biblioteket, på den låga fönsterväggen som man ser direkt när man kommer in. (Bokstäverna är ca 1 dm höga i naturlig skala.):

Den finns i två lugnare färgställningar också, en i beigebruna nyanser och en i gråvita. Vi får väl se vilken det blir… (Själv är jag mest förtjust i denna med lite inslag av färg.)
I samma kollektion finns flera mycket, mycket vackra och spännande tapeter med läckra mönster, men de är ju inte billiga.

This entry was posted in Inredning, Senaste nytt, Trädgård. Bookmark the permalink.

2 Responses to Trädgård och tapeter

  1. Henny says:

    Din trädgård blir säkert mycket vacker och spännande. Men bibliotekstapeten tvekar jag inför. För min del skulle jag känna mig lite störd av alla bokstäver. Som tur är smaken olika. Hur trist skulle det inte vara om vi alla hade valt just din favorit i våra hem?

  2. Esbjörn Eriksson says:

    Hej kan du hjälpa mig med Midbec tapeten med bokstäver du beskrivit.
    Vi har fått vattenskada måste hitta tapeten så vi kan återställa väggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.