Nu har paviljongen sagt sitt… och en ny är på plats!

I mitten av april hade vi en underbart varm och skön helg som gjorde att vi fick vårkänslor… Eller faktiskt sommarkänslor! Vi monterade upp paviljongen och åkte och köpte lite penséer till krukan vid ytterdörren. Och vips, så var trädgårdens färger bestämda också. Rödlila och gult blir det!

Tja, det varma vädret höll bara ett par dagar, sedan kom vintern tillbaka och det blev både snö och storm. Då gav den gamla rostiga paviljongen upp för gott… Taket höll, men själva stativet bröts sönder.
Jag kollade lite på en fin paviljong som Coop säljer till extrapris just nu, ca 4000 kr. Men ingen hemkörning kunde ordnas, och jag har inget släp och har inte möjlighet att hämta en försändelse i den storleken… 🙁 Så då kollade jag runt lite på nätet, och nu har jag beställt en likvärdig för 2500 kr inklusive hemkörning från chilli.se, men enbart stativ, tak och myggnätsväggar eftersom väggarna från den gamla duger bra ett tag till.

Uppdatering: Paviljongen har kommit, hemkörd och inburen i trädgården, och jag greps av den stora envisheten. Med hjälp av maken vid momenten ”tak av” och ”tak på” så monterade jag ner den gamla och upp den nya på några timmar i lördags. Den är lite annorlunda i konstruktionen, med en ganska stor upphöjd ”taklucka” (som vinden kan sila ut igenom när det blåser) och benen placerade längst ut i varje hörn. Det gör faktiskt att man får ett par kvadratmeter till under tak, jämfört med den från Rusta som vi hade tidigare där benen satt ca 2 dm in.

Jag ska behålla och spraymåla spaljéerna vi hade i hörnen på den gamla paviljongen, för de gör den mer ombonad och hjälper till att hålla den på plats när det blåser.
Foton kommer när det blir soligt och fint igen… Just nu har vi en period med 8-12 grader och gråmulet.

This entry was posted in Trädgård. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.