Ritningarna har kommit…

När rucklet var rivet mailade jag till Janne på Myresjöhus och berättade att trädfällning och rivning var avklarade och att tomten var förberedd. Han berättade då att de omgjorda ritningarna har kommit upp från Myresjö, och att han skulle kolla igenom dem på torsdag. Sedan ska vi träffas och skriva slutbeställning, göra i ordning allt för bygglovsansökan m.m.

Samma dag ringde Fredrik från HTH-kök i Jönköping och ville prata kök. Då visade det sig att det inte var sista varianten av vår ritning som han fått, så Myresjö har kanske ritat om fel version… Men det ordnar sig nog, han fick veta hur vi tänkte oss köket och skulle kontakta Myresjöhus för att korrigera det som behövdes.
Vi vill ju ha en hel skåpvägg med bara grunda skåp (vanliga överskåp) för förvaring på väggen intill skafferiet. Längst ner ska det vara skåp som har samma höjdmått som underskåpen i själva köket men bara 33 cm djupa, och de ska fästas på väggen på exakt samma höjd som bänkskåpen men utan sockel. Sedan ska det vara ytterligare två rader skåp högre upp på väggen: en rad med vitrinskåp och en med vanliga luckor. Här ska det vara samma avstånd mellan den undre och de övre raderna som mellan skåpen i själva köket, så att det alltså blir ett mellanrum och en sorts hylla där. (Jag försökte rita upp det i deras ritverktyg på hemsidan, men där kunde man inte rita flera väggskåp ovanför varandra.) Han skulle skissa på några förslag, så får vi väl se.
Vi kommer att ta de vanliga vita, släta luckorna och ett modernt stålhandtag. En skiffersvart bänkskiva med lite skrovlig yta blir fin till. Det ska bli spännande att se hur det ser ut på skisserna…
Nu är det sen kväll, så nu ska jag sova.

This entry was posted in Köksplanering, Ritningar. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.