Dags att välja kakel!

Nu har vi fått leverantörsförteckningen så att vi vet vilka firmor som ska göra jobbet på huset när väggelementen väl är på plats. Det har redan kommit ett brev från Golvkedjan som ska sätta kakel och klinker, och det är alltså dags för de första valen kring husets inre utseende. Hittills har vi bara diskuterat mått och fönsterplaceringar och annat mer tekniskt, känns det som.
Färgvalen har ni ju redan sett i somras när jag berättade om mina inspirationsplanscher som jag pusslat ihop.
Mörkgrå/svart klinker i hall och kök står fast, likaså mellangrå halksäker klinker på golvet och avlånga, liggande plattor i rent vitt på väggarna i badrummen.
I tvättstugan lutar vi åt en klinker som är neutralt lerbrun eller linfärgad, alltså en gråbeige ”torr” nyans, och där blir det nog naturvita väggar.
Det som inte är riktigt bestämt ännu är kaklet ovanför köksbänken. Skåpluckorna är helvita och bänkskivan svart skiffer, så kanske halvstora, liggande plattor i något ljusare grått vore en bra övergång uppåt mot de vita väggarna. Det är ju rostfri side-by-side, så det skulle säkert bli snyggt ihop.
Alla rum kan sedan livas upp med lätt utbytbara accenter i vilken färg man vill.
kakelkataloger
Vi får väl sätta oss och titta i kataloger ikväll. Jag ska sedan kontakta deras säljare här i stan och sätta mig med honom och få lite goda råd innan vi tar definitiva beslut.

Idag kommer den nya spisen och fläkten i vårt nuvarande hus på plats också. Det är bra att det blir gjort nu. För det första ska det bli en njutning att laga mat på en ny spis i helgen, och så är det bra att det är gjort till på onsdag när mäklaren kommer på det första besöket.

This entry was posted in Inredning, Köksplanering. Bookmark the permalink.

2 Responses to Dags att välja kakel!

 1. Eva Norberg says:

  Hej Gunilla!
  Oj, vad spännande att få följa med på turerna kring ert husbygge! Känns lite som när vi byggde vårt hus (om än det var för 22 år sedan, och det var ett i princip nyckelfärdigt Älvsbyhus…). Blir säkert superfint och lyxigt värre. Man blir sugen att själv göra något nytt men det är rätt svårt i en hyreslägenhet, men ”mjukvaran” kan ju bytas och det är också rätt kul faktiskt. Ska på IKEA nästa helg…
  Kram och trevlig helg!

 2. Christina says:

  Hej Gunilla!
  Kul att du gillar vårt kakel i köket, men tyvärr kommer vi inte ihåg vilken tillverkare det är ifrån. Det var nog något Italienskt om jag inte minns fel. Men jag vet att Höganäs har ett som är nästan exakt likadant. Lycka till med alla val och letandet efter rätt grejer;). //Christina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.