Nu har vi fått elritningarna

Idag svängde vår byggledare förbi med en bunt papper. Det var den uppdaterade versionen av ritningarna där nu äntligen den öppningsbara delen i glaspartiet mot uteplatsen var inritad – men fortfarande har vi bara fått ritningen över nedre våningen. På den ritning av övervåningen vi har sen tidigare är en standard-handdukstork inritad i badrummet, men vi ska inte ha den. Jag måste kolla upp det med säljaren igen.

I pappersbunten fanns också elritningen med. Där är alla lamputtag, strömbrytare och kontakter utmärkta, både för el, TV och data. Vi har möjlighet att flytta på vissa uttag om det behövs, och vi kan även lägga till sådant som dimmers, spotlights, rördragningar för högtalarkablar m.m.  – naturligtvis till en viss merkostnad.
Vi får väl sätta oss och fundera hur vi mest troligt vill ha möbleringen och sedan utgå ifrån det. Bäst blir nog att boka en tid med elektriken och förklara hur vi vill ha det och få hjälp med att markera in allt på ritningen.
(Jag funderar fortfarande kring det där med lampor i taket 5,30 m upp… HUR byter man glödlampor?!)
 

This entry was posted in Ritningar, Senaste nytt. Bookmark the permalink.

4 Responses to Nu har vi fått elritningarna

 1. Eva Norberg says:

  Jag skulle satsa på lågenergilampor (som ska hålla tio gånger längre), om jag vore som er, men det har ni naturligtvis tänkt på. Efter årsskiftet kommer det ju inte att få säljas ”vanliga” energislukande lampor längre… något som t ex inte IKEA har tänkt på med alla sina lampor med dimmers som bara kan användas med en traditionell glödlampa.
  Ha det!

 2. Gunilla says:

  LED, fiber, lysdiod, lågenergi, halogen… PUH vad man ska veta mycket! Nå, jag har en date med elkillen på tisdag, så då får jag ställa alla dumma frågor.

 3. Gunilla says:

  Och halogen kan man väl ”dimma”??

 4. Eva Norberg says:

  Halogen?… Vet faktiskt inte? Men jag tror det. Det är ju dessa lampor som man brukar ha i ”spotar” och de ska ju gå att ”dimma”. Men kolla det.
  Hej svejs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.