Mycket händer just nu…

Idag på lunchen tog jag en sväng förbi huset. Jag ville se vad grävaren hade åstadkommit i trädgården, och sen är jag ju alltid nyfiken på vad som händer inomhus. Nu fanns det väggar till förrådet, och man kunde också tydligt se vitrinväggen och skafferiet. Kökets storlek är därmed klar, och den blir helt underbart bra!

vitrinvagg
Här kommer vitrinväggen att sitta. Här ska vi ha underskåp och dubbla överskåp, de övre med vitrinluckor och belysning, monterade med ett mellanrum precis som i själva köket. Skillnaden här är att vi har kommer att använda väggskåp även som underskåp, så alla blir bara 37 cm djupa och ligger kant i kant med nischen.

skafferi
Utrymmet under trappan blir skafferi. Här byggs en bakvägg med hyllor en bit in. Utrymmet bakom den väggen blir åtkomligt genom en liten lucka från hallen.

badrum1
Badrummet är det rum som är mest färdigt, och det har att göra med att de börjar med klinker och kakel nästa vecka. Framför fönstret ska vi ha ett badkar, men det kommer vi att beställa separat eftersom vi inte tyckte om standardmodellerna.

badrum2
Badrummet sett åt andra hållet. Till vänster kommer toastolen och duschen, och på väggen till höger utanför bild hamnar kommoden med tvättstället.

garderob
Intill ytterdörren kommer en inbyggd garderob med skjutdörrar. Det ska bli så skönt att kunna gömma alla kläder och skor så att det alltid ser prydligt ut! Ursprungligen var det spegeldörrar på garderoben, men dem har vi valt bort. Vi tänkte att det skulle komma att bli störande att varje rörelse i vardagsrummet – som ligger bakom en låg halvvägg – speglar sig i spegeldörren. Vi kommer att sätta en mindre spegel på väggen till vänster i bild istället.

garageport
Det har hänt lite utomhus också. Garageporten är på plats, så nu kan man faktiskt låsa huset…

mark
Här har grävaren tagit bort jordvallarna, jämnat ut tomten och gjort en slänt ner mot grannen. Den blir väldigt brant, så antingen måste man bygga en stödmur och plana ut marken, eller så måste man lägga om den med mindre lutning. Det går inte att plantera och klippa gräs på en så här brant slänt…

This entry was posted in Bygget, Senaste nytt. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.