Kvällsbesök på bygget

När jag hade skjutsat dottern till ett evenemang ikväll for jag förbi bygget. Ingen var kvar, men jag är ju betrodd med en extranyckel… ”Om jag skulle behöva komma in och mäta något, till exempel” som snickaren sa.
Det som hade hunnit hända sen sist var väl två saker: Dörrposter satt redan i flera dörröppningar, och en hel bunt stod lutade i ett av sovrummen. Idag har det regnat rejält, så inomhusjobb var det som gällde!

dorrar1

Dörrarna låg i en hög i garaget. (Hoppas nu bara att snickarna kommer ihåg att vända på dörren mellan tvättstuga och mitt arbetsrum så att den öppnas åt andra hållet… Kanske jag borde påminna?)

dorrar2

Det som kanske var mest spännande var att ”inomhusfönstren” mellan våningarna var på plats! Här finns det på ursprungsritningen bara ett räcke, men byggledaren avrådde oss från att behålla det. Ljud från allrummet skulle vandra uppför trappan och över räcket och störa dem som satt i vardagsrummet. Det skulle i princip bli omöjligt att använda båda rummen för två olika ljudliga aktiviteter. Därför har vi satt in en dörr mot allrummet och här alltså fönster istället för räcke. De var väldigt snygga! Jag visste inte att de skulle komma att ha spröjsar, men har absolut inget emot dem. (Sedan är då bara nästa fråga: hur i fridens tider putsar man dem på den här sidan?!)

fonster2

Så här ser det ut från övre hallen med utsikt ner över vardagsrummet. (Där plattorna ligger hamnar sittgruppen):

fonster3

Innertaket i den lägre delen över hall och kök var också på plats. Nu ser man tydligt kökets form och storlek. Ovanför den liggande fönsterraden kommer överskåp från vägg till vägg, och över de vänstra skåpen blir det full takhöjd, precis som på bilden. Man ser också var fläktröret kommer ner. Till vänster där skivorna står lutade hamnar kyl och frys, och till höger vitrinväggen som jag beskrev igår.

koket

Det är så roligt att allt går så snabbt just nu! Byggfirmans chef berättade att han hade som målsättning att allt arbete skulle vara klart före industrisemestern, och att bara eventuella påpekade åtgärder från förbesiktningen och annat finlir skulle återstå efter det.

This entry was posted in Bygget. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kvällsbesök på bygget

 1. Carola says:

  Oj vad det har hänt mycket sen sist jag var in !
  Snyggt !

 2. Victoria says:

  Hej!
  Det är verkligen kul att följa varandras blogg. Jag skulle också vilja ha en ”extra” nykel till huset för att komma in och mäta…men ikke så nikke fick vi inte. Jag har också varit i huset idag på lunchen. Centraldamsugare satt på plats. Ventilation har dom börjat dra också och till helgen blir alla rör till våra badrum dragna.
  Ni har nog kommit en bra bit längre än vi. Vår fassad har dom inte ens påbörjat med och nästa vecka ska vi ha möte med elektriker. Härligt med din nedräkning för inflyttningsdatum. UNDERBART!
  Vårt hus ligger också på hemnet och vi har haft vår första visning i söndags nu på sön blir visning nr.2. Håller tummarna för snabb försäljning.
  Njut av helgen
  //Victoria & Leo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.