Lite nytt till köket

Idag blev det ett besök tillsammans med dottern i en nyöppnad inredningsbutik här i stan. De hade väldigt mycket saker i lantlig stil – ni vet: vitt lite avskavt målat trä, zink, smide, krusidulliga väggord på kvistpapper, grovt linne och rutiga köksdukar. Inte riktigt den stil jag vill ha här i det nya huset – det upplägget har jag i sommarstugan istället. Men vi hittade några små röd-och-vitprickiga krukor som var jättefina, så jag köpte dem till kryddörterna i köksfönstret. Jag hade redan prickiga grytlappar så jag tänkte att det skulle passa ihop. Fint med rött nu inför jul också…

krukor

Det blev riktigt bra ihop med grytlapparna trots att de har större prickar. Det här med att ha ett fönster precis vid spisen är lite av ett experiment. HTH-kök hade aldrig ritat ett sådant kök förut, och vi får väl se hur det fungerar. Antagligen blir det lite tätare fönstertvättningar just här, men det är inget problem. En stor fördel är att kryddörterna trivs jättebra här – basilikan i mitten köpte jag faktiskt för 8 veckor sedan, dagen när vi flyttade in. På den lilla brickan till höger finns soja, olivolja, balsamvinäger m.m. som man ofta behöver vid spisen, och det är så smidigt att ha allt till hands.

spisen2

Att ha en vattenkokare alldeles vid spisen är en bra idé som jag faktiskt kom på i det gamla huset. Där fanns inget eluttag bredvid spisen, och varje gång jag behövde kokande vatten till matlagningen skulle jag koka det flera meter bort och sedan lyfta det heta vattnet längs hela långa köksbänken. När vi nu ritade in elen i nya huset satte jag eluttag nästan överallt i köket – bara under överskåpen finns det 12 dubbeluttag! (Det blev bara så eftersom jag inte visste att det satt ett dubbeluttag i varje lysrörsarmatur också…!) Vattenkokaren som står här hade jag köpt redan innan vi flyttade, och placeringen var alltså bestämd.

This entry was posted in Inredning, Köksplanering. Bookmark the permalink.

2 Responses to Lite nytt till köket

  1. Henny says:

    Så kul att få se bilder både från utomhus och inne i huset. Jätteläckert! Du kan verkligen det här med inredning.
    Hoppas nu bara att kaminen var det sista problemet ni behövde få fixat, så ni kan njuta fullt ut.

  2. Mari says:

    Roligt att få se vad som döljer sig inuti ert fina hus. Har promenerat förbi med hunden många gånger och nyfiket följt byggnationerna. Mycket smakfullt blir det!

    / Mari

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.