Det gror…

Efter att dottern och jag hade planterat i odlingskragarna så blev det kallt – naturligtvis! Det har hållit sig kring 10-15 grader under dagen, och varit nere kring 5 grader på nätterna. Men idag såg vi alla fall de första groddarna sticka upp när vi vattnade. Rädisorna har kommit längst, men vi anar en liten ljusgrön rand där krassen, morötterna och ärtorna ska komma upp också. Nu väntar vi bara på att det ska vända och bli riktigt varmt!

radisor1 bloggradisor2 blogg

 

 

 

 

 

Växthuset är också beställt. Jag hade tänkt klara mig med ett litet väggväxthus i mjukplast som jag skulle få låna av en god vän, men tomatplantorna jag köpte av en annan vän visade sig vara meterhöga och med kart och blommor i mängd. Inte fick de plats i något litet plastväxthus, inte…

cenia62

 

 

 

 

 

 

Sagt och gjort, efter en titt på bankkontot och lite inventering på nätet beslöt jag mig för ett hus vid namn ”Cenia 50” från Hobbyväxthus.se. Det är av aluminium, med 6 mm kanalplast i väggar och tak, fyra vädringsluckor och stålsockel. Ungefär 5 kvm stort – och på det viset har vi 10 kvm ”friggebodsyta” kvar till ett förråd också.

cenia62 gavel

 

 

 

 

 

 

Nu när jag skriver det här känner jag plötsligt hur glad jag är över att få ett växthus igen! Jag har verkligen saknat att kunna odla egna kryddor och grönsaker…

cenia62 interior2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

This entry was posted in Trädgård. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.