Slutbeställning

Nu har vi varit uppe i Luleå på Myresjökontoret och skrivit på slutbeställningen! Bygglovsansökningarna skickas in imorgon, och om ett par veckor får vi besked om leveransvecka och därigenom också ungefärlig inflyttningsdag – spännande! Byggnadsnämnden här i stan har nästa sammanträde den 15 oktober, och har vi tur är vårt ärende uppe till beslut då.

Våra omritningar och tillval fördyrade huset med ett par hundra tusen, men vi hade också sparat in på en massa detaljer, så nettofördyringen landade på drygt 120.000 kronor. Det är ju egentligen inte mycket i förhållande till hela husets pris, och ska vi nu bygga vårt önskehus så ska vi! Då ska vi inte välja bort t.ex. braskaminen av kortsiktig snålhet… jag har ju önskat mig en brasa här i huset i 25 år! (Jo, vi har visserligen öppen spis på stugan, men där är vi ju bara på sommaren, och då är det inte lika mysigt med öppen eld. På vintern hjälper dessutom elden till med uppvärmingen av huset.)

Det blir en Contura 450 i vitt. Vi lägger klinker runt omkring som gnistskydd. Vi hade först funderat på härdat glas, men byggledaren avrådde. Han berättade att flera familjer som hade valt glas blivit besvikna för att det kröp in smuts och damm under glasplattan, och sedan gick det inte att få bort eftersom kaminen står på plattan… Så kakel blir det, antingen samma grafitgrå som i hall/kök eller ett som smälter ihop med det omgivande ekparkettgolvet. Vad tror ni blir snyggast?

 

This entry was posted in Senaste nytt. Bookmark the permalink.

One Response to Slutbeställning

  1. Anna says:

    Jag tycker det ska bryta av mot ekgolvet. Grått/svart är vackert mot ek…..;o)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.