Mer tapeter…

Maken blev inte så där tvärförtjust i bokstavstapeten som jag hade hoppats. Han tyckte att den var för orolig i mönstret, och jag kan förstå hur han tänker. Jag skulle inte heller vilja ha den i ett helt rum på alla väggarna, men nu var det ju en fondvägg i ett bibliotek det handlade om – och ett bibliotek har ju som alla vet en massa bokhyllor som döljer mycket av tapeten. Men den finns ju i en ljusare färgställning också, och den kan vi förhoppningsvis enas om. Fördelen med denna är att den inte binder färgschemat i rummet eftersom den bara innehåller vitt, grått och lite svart:

Klicka för större bild!

Samme konstnär har gjort en annan tapet i samma kollektion som också spelar på bokstavstemat, men den är jag inte riktigt lika förtjust i:

Klicka för större bild!

Nåja, det är ju ett tag kvar innan vi ska upp med tapeterna på väggarna… Det vore bara praktiskt att veta vad det ska bli för tapet och i och med det kunna kolla på möbelklädslar, mattor osv.

I helgen har jag och en kär väninna varit på IKEA i Haparanda. Vi har bott på Statt och gått två dagar på IKEA. På lördag kväll åt vi på restaurang och pratade, pratade och pratade. Mycket trevligt eftersom det var ett tag sedan vi sågs.

Jag har köpt en del mindre saker (nya kokkärl, till exempel, eftersom det krävs en annan sorts grytor på induktionshällen) men mesta tiden har gått åt till att mäta och provsitta och provbädda (bäddsoffor) och fundera och anteckna.
Vi ska ju ha en mobil köksö i det nya köket, och den ska vi köpa på IKEA. Jag har hittat ett par stycken som skulle bli väldigt bra, och allra bäst tror jag att ”Stenstorp” är. Den har vitlackade ben och ekskiva och går alltså utmärkt ihop med resten av inredningen. På hyllorna är det rostfritt stål, och det bästa av allt: på baksidan sticker bordsskivan ut utanför skåpet så att man kan sitta där på barpallar utan att slå i knäna. Dessutom är den snygg och stilren och inte hutlöst dyr heller, 3495 kr:
Klicka för större bild!

This entry was posted in Inredning, Senaste nytt. Bookmark the permalink.

One Response to Mer tapeter…

  1. Pingback: » Tapetval

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.