Badrum och halvvägg

Idag när jag kom till huset strax efter sex på kvällen var byggmästarn själv där och höll på och röjde undan lite överflödigt material. Han berättade att en av de ordinarie snickarna hade fått ont i ryggen, så han hade fått plocka in en vikarie för att bygget inte skulle stanna upp.
Det hade hänt en del, bland annat så var flytspacklingen klar i badrummet där uppe, och i badrummet på nedre botten hade man börjat sätta fast plastmattan som blir underlag för klinkergolvet:

badrum1

På en pall mitt i vardagsrummet stod vårt kakel och klinker i sina kartonger och väntade. Det ska bli så spännande när allt kommer upp på väggar och ner på golv!

kakel

Det som hade gjort mest skillnad sen jag var i huset senast var att halvväggen mellan hall/kök och vardagsrum var på plats. Nu syns det tydligt hur rummens storlek kommer att bli. Halvväggen kommer att kläs med vitmålad, finmaskig väv, precis som de vanliga väggarna, och ovanpå den blir det en överliggare i ek. Vi har valt att göra väggen 1 m hög i hallen, och då blir den 1,25 m nere i vardagsrummet. Det ger en höjd som faktiskt går att möblera emot.
Från hallen och från köket kommer det att gå två små minitrappor med bara ett trappsteg vardera ner till vardagsrummet – den lilla nivåskillnaden som krånglade till bygglovet en aning…
Här ser man halvväggen längs hallen:

halvvagg1

Så här ser det ut sett från köket. I det här hörnet tänker jag mig ett avlastningsbord, eller kanske en låg bokhylla för alla kok- och blomböcker. Här till höger blir det också en trappa ner till matrumsdelen av vardagsrummet:

halvvagg2

Nerifrån vardagsrummet och upp mot fönstren i övre hallen har man den här utsikten. Här ser man också tydligt mittstolpen som bär upp ”kanten” av övervåningen. Där trappan syns nu kommer skafferiet att byggas, och öppningen till höger om det är passagen in till biblioteket:

inomhus

(Alla bilderna är klickbara för större storlek!)

This entry was posted in Bygget. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.