Solsken och golvläggning.

Idag var klockan drygt 18 när jag for förbi huset för att ta en titt. Det är strålande sol och riktigt varmt ute idag, och mot sydvästväggen var det underbart! Här ska det bli en stooor uteplats, antagligen ett trädäck. Vi har funderat mycket på stenläggning också, men priset avskräcker lite… Det är också lättare att hitta folk som kan bygga i trä, och jag tror nästan att det blir bättre med träaltan mot ett trähus.

solvagg

Så här faller kvällssolen på uteplatsen som ligger precis utanför matplatsen. Det kommer att bli härligt att sitta här under de långa, ljusa sommarnätterna. Med ett par infravärmare i taket så kan man till och med få illusionen att de norrbottniska sommarnätterna är varma…

uteplats

Inomhus hade det kommit parkettgolv i ett par rum! Stora sovrummet uppe var klart, och även dotterns rum på nedervåningen. (De ser mycket mer mönstrade ut på fotot än i verkligheten – det är som om kameran förstärker skillnaden mellan ljusa och mörka stavar.)

golv

I badrummen hade man fortsatt med plastmattan som bildar tätskiktet under kakel och klinker. Tydligen använder man vanliga våtrumsmattor och -väggar av utgången modell, för här satt något ljusblått med fiskar och måsar och livbojar… Jag hoppas att det inte har blivit något fel i beställningen så att detta är vad vi ska ha ;-)

plastmatta

I vardagsrummet hade ”golvfolket” börjat med spacklingen. Här står kakelpallen som på en liten ospacklad ö mitt på golvet. Jag antar att de makar efter den allteftersom spacklingen framskrider. Åh, så spännande det är! Det kommer att bli SÅ fint!

spackling

This entry was posted in Bygget. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.