Spottar, skafferi – och semester!

Nu händer det inte mycket på bygget. Närmare bestämt ingenting…
Det är nämligen semester, och som alla vet så står Sverige stilla i fyra veckor i juli.
När jag var och tittade senast så hade det bara hänt några småsaker: LED-spottarna högst uppe i de höga fönstren var på plats. De är så små så man förstår inte hur de ska kunna ge tillräckligt ljus. Men snyggt och diskret ser det ut!

spot1

spot2

Trappstegen mellan hall/kök och det nedsänkta vardagsrummet var också nästan färdiga. Det blir så snyggt, och det är faktiskt den lilla nivåskillnaden som gör hela huset (nästan) tycker jag.

trappsteg

Vi funderar nu hur vi ska bygga skafferiväggen. Inne i utrymmet under trappan mynnar någon typ av central för golvvärmen. Den kommer att byggas in i en liten ”låda”.
Vi har två alternativ för bakväggen: Antingen så att väggen går i vinkel inåt/bakåt och rören hamnar i skafferiet. Det har den fördelen att man kan ställa t.ex. en låg vinkyl under väggens vinkel, eller ha plats för läskedrycksbackar e.dyl. Dottern påpekade att det därigenom också bildas en liten ”hylla” i utrymmet bakom väggen som vi tänker ha till förråd.
Det andra alternativet är att dra väggen rakt ner så att rören hamnar inne i förrådsdelen. Personligen tycker jag att det är ett sämre alternativ. Det blir svårare att komma åt dem om man skulle behöva, och dessutom blir ju utrymmet i skafferiet mindre. Fördelen är att man får fler vanliga hyllor inne i skafferiet.
Det här ska vi bestämma på plats i augusti när semestern är slut.
(Sverige står stilla…)

skafferivagg1 skafferivagg3

Vi har inte fått något rakt besked om hur det blir med flyttningen av den felaktiga väggen. Jag mailade till byggledaren och frågade hur det blir, och han svarade ”Väggen flyttas enligt tidigare mail”, men problemet är att jag inte har fått något ’tidigare mail’… Jo, bara ett där det lät som om den enligt Myresjöhus regler INTE skulle flyttas, så vi vet varken ut eller in just nu.
Och byggledaren har också semester…!

This entry was posted in Köksplanering, Senaste nytt. Bookmark the permalink.

4 Responses to Spottar, skafferi – och semester!

 1. Ida says:

  Hej, håller också på och bygger med Myresjöhus och har konstaterat att ALLA som bygger hus råkar ut för tråkiga problem. Läste om missen med väggen i ert kök och jag funderade lite: Kan inte HTH (antar att det är HTH ni har) fixa specialskåp med mått som anpassas för att passa bättre, istället för att ni måste flytta en vägg?

  Hoppas det löser sig för er.

 2. Ida says:

  Ok, läste att ni redan funderat på detta förslag.

 3. Linda says:

  Jättehäftiga spots och smart lösning under trappan! Håll rören utanför, man skall ju vara försiktig med dem och bygger man in dem är det kanske lätt hänt att man stöter till dem med drickabackar el.dyl.

 4. David says:

  Det är så snyggt med spottar i fönstersmygen!!! Vår elektriker säger att Myresjöhus inte riktigt gillar dessa eftersom man är tvungen att bryta något tätskikt. Har det varit några problem för er?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.