Väggfärg och trädgårdsritning

Nu har vi kollat på väggfärger, målat upp provbitar, hållit mot husets väggar och funderat, och nu är det bestämt: All stående panel utom hörnbrädorna blir ljusgrå, Nordica Ecos nyans Aska. All liggande panel, hörnbrädorna och virket över/under/kring fönstren blir brutet vita: en nyans som har numret 0502Y:

vaggfarger

Den grå ser lite blek ut på provet, men det sägs ju att man alltid ska ta en nyans ljusare och en nyans ”smutsigare” än man tror, för då blir det bra på väggarna.
Förhoppningsvis börjar de måla redan imorgon.

Vi har fått svar från två firmor som kan utföra trädgårdsplaneringen, de s.k. hårda ytorna. Infarten blir asfalterad och en stor del av trädgården får stenläggning. Runt i princip hela huset blir det ett jätteträdäck på ca 80 kvm. Även på trädäcksbygget har jag fått in ett prisförslag, så nu ska vi träffa alla inblandade vid olika tillfällen på tomten, visa och berätta hur vi tänkt oss allting, och sedan bestämma vilken firma vi ska anlita.
Vi har gått ifrån plantskolans trädgårdsritning en hel del, eftersom vi valt att göra trä istället för sten närmast huset. Däremot kommer vi nog att följa deras växtförslag ganska troget. Så här ser den nya trädgårdsskissen ut:

tomten

Möjligen gör vi grusdelen halvcirkelformad istället. Där ska det vara god dränering, eftersom vi måste låta marken slutta från huset och utåt för vattenavrinningens skull. Då tänkte vi att en grusbädd kan vara lösningen för att leda bort vattnet. Den blir då kombinerad med en japanskinspirerad trädgård med några större stenar och några tuvor vackert, högt gräs.
Eventuella buskar, planteringar och blomlådor har jag inte ritat ut på skissen. Vi får helt enkelt se framöver var det passar att lägga dem.

This entry was posted in Senaste nytt, Trädgård. Bookmark the permalink.

2 Responses to Väggfärg och trädgårdsritning

 1. Oktav-Maria says:

  Vad långt ni kommit i trädgårdsplaneringen! Kul! Vi är fortfarande på funderingsstadiet, men ska snart ta in några offerter på markarbetena. Altanen har vi skissat på och kommer att bygga den själv. Hoppas kunna göra den klar under hösten.

  Vi kommer också att ha ett grått hus med vita knutar, men vi har hittills inte kunnat bestämma oss för om vi ska ha ljusgrått eller mellangrått… Det är så många val som ska göras… :-)

  Hörde att ni har väldigt fint väder där uppe, hoppas det håller i sig, då vi åker till Kalix (till mina föräldrar) nästa söndag! :-)

  Hälsningar,
  //Maria

 2. Maria Söderberg says:

  Ok, det var skönt att höra att det inte ser misslyckat ut… Får se hur det känns när allt är på plats… hoppas vi känner oss nöjda trots allt…
  Jag tror vita kommoder blir snyggt trots vita väggar. Vi funderade på det ett tag, men beslutade oss ändå för valnöt.

  Mvh,
  /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.