Läget i huset – snart klart!

Idag har hela familjen varit i huset och tittat riktigt noga inför möbelköpet. Sonen var i sitt rum för första gången och tänkte mycket snabbt ut hur han skulle möblera och vad han skulle behöva köpa. Dottern gick omkring med måttband och mätte och funderade mycket noga… Jag är säker på att de kommer att få det mycket fint och praktiskt i sina rum båda två, men tillvägagångssättet är väldigt olika.
Några bilder från nuläget i huset. (Klicka för större bild!)

hall0725
Direkt man kommer in i huset ser man den här vyn. Nu står visserligen skafferidörren öppen och skymmer köket, men det känns ändå fritt och öppet med halvväggen ner mot det ljusa vardagsrummet.

Här är vardagsrummet:

vardag2 0725
Först det vänstra hörnet med braskaminen. Här ska soffan stå, ganska fritt på golvet, och någon typ av mediamöbel mot väggen.

mat0725
Här är andra hörnet av vardagsrummet. Det här blir matplatsen. Inne i hörnet hoppas jag att vitrinskåpet får plats. Möjligen behöver vi byta ut vårt matbord som är väldigt stort, men det får vi se när det väl är på plats.
Sedan ska man ju ha någonstan att förvara lite ved och redskap intill kaminen också, men det får lösa sig när resten av prylarna är inflyttade.

vardag0725
Om man vänder sig åt andra hållet så tittar man upp mot köket (med skafferidörren vidöppen) och passagen mot biblioteket (till höger om skafferiet). Här skymtar man också inomhusfönstren som ger sikt och ljus mellan våningarna.
Mot halvväggen till höger ska vi ha vita fackhyllor för alla vinylskivor.

vagg0725
Här är den ”berömda” vitrinväggen som nu är flyttad till sin rätta plats! På den hamnar så småningom ett gäng grunda köksskåp och ett par skåp med glasdörrar och belysning. Som ni ser kom eldragningen fram när väggen flyttades, så det måste bli en passbit mot taket. Men nu blir djupet det rätta, och det är jag så glad för!

biblio0725
Nu står jag mitt i trappan och tittar ner i biblioteket. Här har vi satt så smala fönster som möjligt för att inte stjäla väggyta. Lite ljus kommer också ner från takfönstret ovanför trappan. Garaget ligger utanför den högra väggen, så dit behövs varken fönster eller dörr – bra! Tyvärr kommer hyllorna att täcka över större delen av den fina fondtapeten, men det kan inte hjälpas. Hyllmetrarna behövs…
I det här rummet blir det även ”biosalong” med duk och projektor.

trappa0725

Här går trappan från biblioteket upp mot övervåningen. Den är alltså inte i hallen, och det tycker jag är jättebra! På övre planet finns ju bara sovrum, klädkammare och vårt badrum, så det är den lite mer privata delen av huset. Eftersom det finns badrum och gästrum på nedre botten behöver ju egentligen ingen annan än familjen vistas på övervåningen. Så har vi det i vårt nuvarande hus också, och jag tycker att det är mycket praktiskt.

Det ska bli så roligt att få flytta in i det nya huset! Enda bekymret är att hitta någon som kan ta hand om markberedningen, plattsättningen och asfalteringen i trädgården… Jag hittar ingen bra firma här i stan som gör sådant. Några tips?
(Det kanske måste bli flera firmor: en för infarten/asfalteringen, en för plattsättningen, en för trädäcken och en för gräs och växter. Alla tips emottages tacksamt!)

This entry was posted in Inredning, Senaste nytt. Bookmark the permalink.

5 Responses to Läget i huset – snart klart!

  1. Det kommer att bli så kanonfint så! I love it! Vi ska nog kunna boka av lite tid jag och Helena den 29-30/8, bara nån kan ta hand om Bigge …

  2. Therese says:

    Ser jättefint ut det där!

  3. Eva Norberg says:

    Herregud vad fint det blir! Ni verkar ha tänkt på allt i minsta detalj! Hoppas att man får komma på ”husesyn” så småningom? Lycka till med det roliga jobbet att inreda.
    Kram, kram!

  4. Maria Söderberg says:

    Det ser jättefint ut! Det är verkligen jätteroligt att se alla bilderna på ert nya fina hus!

    Vi har nu fått spikat inflyttningsdatum, och det blir 2 dagar tidigare (!) än vi trott, så inflyttning blir nu den 26 aug! Det ser vi verkligen fram emot… Vårt hus är i princip klart, det är bara lite småsaker kvar, såsom alla vitvaror, köksön, alla handtag, värmepannan, några lister, fondtapeterna, några kontakter och lite silikon här och där (och säkert något mer som jag inte kommer ihåg…). Däremot är alla våra golv fortfarande täckta, så det ser fortfarande ut som en arbetsplats.

    För övrigt har jag glömt att skriva det tidigare, men jag tror det var helt rätt att flytta väggen, jag tror ni hade irriterat er på den annars. Även om andra säkerligen inte hade noterat det… :-)

    Mvh,
    Maria

  5. Henny says:

    Vilket toppenfint hus ni får, ser fram mot bilder av hur det blir möblerat. Grattis till snart bara en månad till inflyttning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.