Side-by-side är inte bra!

Vi lyxade ju till det i vårt val av produkter och tog ett side-by-side-skåp med kyl/frys och med inbyggd is- och vattenautomat i dörren.
Det var dumt gjort!
Både kylen och frysen upptas till stor del av vatten- respektive isaggregatet, så någon mat får nästan inte plats. Jag plockar inte bär, och har ingen make som jagar eller fiskar, men inte ens en vanlig familjs vanliga matvaror får plats. På en bricka på köksbänken står ett tjugotal burkar och flaskor med oliver, gurka, sylt, marmelad och annat som helt enkelt inte går in! Och jag som gillar att laga många länders mat är beroende av att ha ett sortiment av inläggningar, såser och kryddor. Inte en chans här…!
Jag funderar redan seriöst på att byta till ett vanligt kylskåp med en vanlig frys intill… Problemet i sammanhanget är att väggytan som skåpen ska stå emot bara är 109 cm – kan utökas med ca 2 cm om man kapar bänkskivan lite – och då ryms ju inte två vanliga standardskåp. Är det någon som vet om det finns 50-cm-frysskåp?
Andra småfel som vi har upptäckt:
– Duschvattnet läcker ut under duschkabinen så att tröskeln (av trä…) blir genomvåt. Inte bra. Det måste vi kontakta byggledaren om.
– Vi testade braskaminen i fredags. Den fungerade bra – tills man stängde luckan. Då bara dog elden – började ryka och falnade tvärt. Det måste vi också kolla mer på. Det finns ju ett friskluftsintag i ytterväggen, och risken är att altanen utanför är för tätt byggd så att inte tillräckligt med luft kommer in. Jag ska testa med att skruva lös en trallbräda och sedan provelda igen, så får vi se. Är det så kan man kanske lösa det genom att fälla in ett galler i altanen, eller borra några rejäla lufthål.
I övrigt är det ett helt fantastiskt hus! Det är så vackert och så fräscht, och snart ska det väl vara i ordning, funktionellt och välstädat också…! ;-)

This entry was posted in Köksplanering, Senaste nytt. Bookmark the permalink.

One Response to Side-by-side är inte bra!

  1. David says:

    Nu blir det ännu mer irriterande. Electrolux har skåp med 56 cm bredd. Attans!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.