Värmepannan…

…skulle trimmas in idag. SKULLE skriver jag, för hör här:
För ca 10 veckor sedan fick vi ett brev från Nibe att det ungefär i mitten av oktober skulle komma en firma och trimma in pannan gällande ventilation, varmvatten och golvvärme. Ingen hörde av sig eller dök upp, och när det blev minusgrader ute frös vi! På morgnarna var det bara 18 grader i rummen, och vi fick till och med förstärka med en kupévärmare i vardagsrummet. Varmvattnet räckte inte till heller – efter att två personer duschat vad det slut! Jag försökte nå firman i fråga, lämnade meddelande på deras telefonsvarare m.m., men ingen hörde av sig.

En fråga till byggledaren ledde snabbt till att Nibe avskedade den första firman och istället anlitade en annan. Idag kom så killen som skulle sköta den här intrimningen. Efter några snabba blickar på pannans innanmäte konstaterade han:
– att en formpressad plåt saknades och man satt dit en provisorisk slät plåt istället
– att två kopparrör låg mot varandra och skallrade så att pannan fick betydligt högre ljudnivå än den skulle ha
– att rören som hämtade ute- respektive inneluft till pannan var felkopplade! Pannan hade alltså tagit in den kallare uteluften i första hand, istället för att använda sig av den varma inneluften som avsikten är! Den har istället fått lov att skjuta till el när inte värmen i luften räckt till… Undras just hur mycket det har kostat, både ekonomiskt och miljömässigt?

Nå, nu verkar det åtminstone bli ordentligt gjort. Långhelgen gör att vi måste vänta några dagar, men han ställde in pannan och golvvärmen så att vi åtminstone inte ska behöva frysa!

Ha en trevlig Halloween, alla vänner!! Hoppas ni hamnar på någon riktigt ruskigt rolig fest!!

pumpa2

This entry was posted in Bygget. Bookmark the permalink.

One Response to Värmepannan…

  1. Linda says:

    Det låter ju helt sanslöst!!! Och tänk vad pengar det måste ha kostat er i elräkningar. Skönt att få det fixat nu i alla fall…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.