Julgransjakt…

gran1

När vi flyttade kastade vi bort vår slitna plastjulgran som vi haft i många år. Den var tilltufsad och välanvänd, och den hölls ihop med gröna presentsnören på ett par ställen… Jag hade ju tänkt mig att vi skulle ha en ny, fin och fräsch gran i det nya huset, och gärna lite större än standard eftersom det är så högt i tak.

MEN det var lättare sagt än gjort att hitta en fin gran! I början av veckan började jag leta. Jag tror att jag har besökt eller ringt till minst ett dussin affärer här i stan som kunde tänkas ha en plastgran – men icke! En del affärer hade inte sålt granar alls, några har redan slut och några har bara pyttesmå eller monsterfula skapelser. Att handla på nätet hinner vi inte med, och levande gran vill jag inte ha. Granarna i skogen ska få växa sig stora och starka och bli virke eller ved istället!
Det såg länge ut som om det skulle bli en jul utan gran.
Tja, till slut valde vi sista utvägen: vi for till ÖB och köpte en JÄTTEbillig (175 kr) och JÄTTEful gran. (Eftersom den var så billig kan den faktiskt få bli engångs – en levande gran kostar mellan 350 och 500 kr här i stan.)

Vi monterade den igår, och vi ömsom skrattade och nästan grät, för den var så spretig och mager och ful. Vi har täckt den med kulor och stjärnor och girlanger på varje tänkbar gren, och nu är den inte lika illa. Den kan funka i brist på annat… Sedan ställde vi den på en trälåda så att den fick lite höjd också, och med julklapparna under så kan man faktiskt förstå att det är julafton om mindre än en vecka…
(Granen på bilden är den vi kastade bort…)

This entry was posted in Inredning. Bookmark the permalink.

3 Responses to Julgransjakt…

 1. Erika says:

  Granen på bilden är jätte fin, gillar verkligen det fina vita pytnet! Får man en bild på den nya granen oxå?

 2. Buxbo-David says:

  Du skulle bo i Borås! Här har vi en butik med BARA konstgjorda växter. Inkl julgranar.

  http://www.artflowers.se

 3. Jenny says:

  Hej, snubblade in på din sida när jag letade efter kakellister. Väldigt fint hus ni har! :) God Jul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.