Pallkragar kanske…?

Ok fardiga paket ofarg svart webb
Fick i en kommentar till förra inlägget tipset med pallkragar, och jag har flera bekanta som använder sådana i sina trädgårdar.
Jag har inte tyckt att de var så jättesnygga, men de är ju onekligen prisvärda. Jag får fyra pallkragar mot en enda odlingsram från Ernst…
Nu har jag dessutom hittat ett ställe på nätet som säljer dem färdigmålade i olika färger, http://odlingskragen.se, och till ett vettigt pris. Den vanliga, obehandlade finns att få med beslag i flera olika färger, och eftersom jag kommer att måla dem svarta verkar det bekvämt att beslagen redan är lackade.

 

Ok fardiga paket svart svart webb

De har också färdiglaserade kragar i t.ex. rött, grönt, blått och svart, och naturligtvis är det svart som gäller men jag kommer ändå att måla dem ett varv med en täckande svart färg så att de blir likadana som grillvagnen och trädgårdssofforna. Men kanske man ska ta den svarta så att grundningen redan är gjord…? Det är en prisskillnad på 20 kronor.

 

 

 

Ok byggtips etage webb

På webbsidan har de också tips på hur man kan bygga kragarna i andra formationer, t.ex. en mindre på en större. Då tänker jag genast vidare, att man kan bygga en typ av odlingspyramid, med fyra 120 cm långa sidor som bildar en kvadrat, och sedan placera 4 kortsidor som bildar en 80 cm stor kvadrat mitt i den stora. På det viset kan man utnyttja de olika nivåerna för att fånga lite mer sol…

 

 

 

odlingspyramid 1

Ungefär så här, fast bara i två våningar.

Till det behöver man ju bara två vanliga standardkragar, men man monterar dem annorlunda, fyra långsidor för sig och fyra kortsidor för sig. Det finns också lösa sidor, samt barnodlingskragar som bara är 60 x 60 cm. Många kombinationsmöjligheter finns det…

This entry was posted in Trädgård. Bookmark the permalink.

2 Responses to Pallkragar kanske…?

  1. Annika Mayer says:

    pallkragar, I like. Olle har snabbfixat ett par stora trälådor av överblivet tryckvirke, jättebra att ha på altan. Det blir både solrosor och sockerärtor och tomater och lite annat där. Fast han blir lite sur när jag blandar blommor och ätbart i samma, så jag får nog sortera. Vore synd om han åt av de giftiga liljekonvaljerna;)!!!

  2. Gunilla says:

    Eller om det ätbara tog åt sig av de giftiga ämnena ur det tryckade virket…! Var sak har sin plats!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.