Japp, pallkragar blev det!

Svartlackerade, med svarta hörnbleck, hemlevererade av ASG idag! Imorgon ska jag bygga ihop, placera ut, fylla med jord och plantera… Fyra kryddplantor (timjan, oregano, slät persilja och gräslök) för 100 kr från Granngården är inhandlade idag, men så mycket mer vågar jag mig inte på att sätta ut ännu. Tre veckor till måste gå innan jag vågar räkna med att vi slipper hård nattfrost…

Jag tänker lägga ut en markduk på gräsmattan, sedan placera ut kragarna och därefter täcka gångarna mellan kragarna med barkflis. Är det någon som har prövat det – och hur funkar det i så fall?
Hade jag haft råd skulle jag ha tagit hit den fenomenale traktormannen igen att skala av grässvålen, markbereda under och sedan lägga betongplattor mellan kragarna, men börsen är i princip tom nu… :(

På Granngården här i stan reade de en markduk till halva priset. De hade fått en felleverans – den släpper inte igenom vatten… Jag tänker ändå använda den. Vattengenomsläppet fixar jag med att sticka eller borra små hål tätt, tätt i duken. Är man listig och borrar tvärigenom paketet innan man viker ut duken så borde det inte bli så värst besvärligt. Sedan köpte jag även några meter fiberduk att bre ut över hela härligheten om temperaturen kryper ner mot nollstrecket.
Foton kommer imorgon när jobbet är igång!

This entry was posted in Trädgård. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.