Spaljén på baksidan är monterad

blogg1
Nu är spaljén på baksidan uppsatt. Jag är jättenöjd – tycker att det blev fantastiskt bra! Det blev plötsligt ett uterum istället för bara en plattsatt yta.
Spaljén är grundmålad, men ett varv utomhusfärg i samma vita kulör som huset ska också på.

 

blogg3

Höjden är totalt 180 cm, men vi har inte ”fyllt” spaljén helt eftersom risken är att man då känner sig instängd… I mellanrummet ska det bli blommor som får sköta vind- och insynsskydd. Lite som hänger ner och lite som klättrar upp…

 

 

blogg4

Utemöblerna som har stått på framsidan – där vi aldrig sitter, eftersom där är så blåsigt och så mycket insyn – har fått flytta hit så länge. Ett stort solsegel ska jag sätta upp, och så ska det naturligtvis komma blommor i både krukor och balkonglådor.
(Klicka för större bild!)

This entry was posted in Trädgård. Bookmark the permalink.

3 Responses to Spaljén på baksidan är monterad

 1. Maya says:

  Det blev jättefint resultat! Det är för övrigt min svåger och svärfar som byggt spaljéerna åt Er ;) Ser fram emot fler bilder snart :)

  Ha en fin sommar!

 2. Maya says:

  PS! Det svarta runda lilla bordet är riktigt snyggt, var är det köpt?? Och hur stort är det? Söker något fint till vårt snart färdiga soldäck, ett mindre runt bord samt något att sitta på. Tänker oss något i svart i första hand. :)

 3. Gunilla says:

  Hej! Kul att du har hittat hit… Jo, det blev jättebra. Nu har vi fått upp ett solsegel också, och planterat lite buskar. Nya bilder kommer snart!
  Bordet kommer från IKEA, och det heter Sandskär, om jag inte minns fel. Kostar ca 300 kr. Det är ett brickbord; hela skivan är en avtagbar bricka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.